+ menu
X

Nieuws // Jongerencentrum De Schuit kijkt terug op een geslaagd seizoen

Jongerencentrum De Schuit kijkt terug op een geslaagd seizoen

"De bezettingsgraad is weer groeiende maar we zijn er nog niet.", vertelt Anneke Schaap van de programmering. We zijn trots op de namen die we dit seizoen op ons podium hadden staan. Ook hebben we een eerste stand-up theateravond gehad. Die gaan we volgend seizoen voortzetten. We programmeren steeds meer vooruit zodat de jongeren kunnen kiezen uit ons gevarieerde aanbod. We zijn tevreden met de twee seizoenen in de nieuwe Schuit die we nu achter de rug hebben maar willen altijd verbeteren. Een succesvol koningsdagfestival buiten in de Dwarsstraat was één van de hoogtepunten. Toch hopen we nog meer nieuwe jongeren te bereiken en naar ons centrum te krijgen via onder andere social media en een nog uitgebreider programma voor de 18 min. In de zomervakantie zijn wij gesloten omdat ook onze vrijwilligers lekker op vakantie gaan. In september gaan we weer fris van start. Op onze website en Facebook vind je al wat leuke nieuwe programma informatie. 4 september gaan we weer van start met De Schuitquiz en 12 september speelt The Cool Quest op ons podium.

The Factory/tieners
Samen met jongerenwerker Nadine de Koning hebben de jongeren van The Factory elke week activiteiten gedaan. Van  gezonde snacks maken tot bingo. Andere activiteiten waren, tafelvoetbal, films kijken, nail art, en kaarten. Maar er was ook een seks quiz plus drank en drugs voorlichting. Verder werd er elke week gesport.

Vanuit het Welzijnskwartier werd er elke donderdagavond een eetcafé met en voor de jongeren georganiseerd. Zelf het menu samenstellen, de boodschappen doen, koken en natuurlijk ook de rommel opruimen en de afwas doen. Gezond en lekker!

De jongeren die zich vrijwillig inzetten kunnen stempels sparen die ze verdienen door te helpen achter de bar, schoon te maken of met het klaarzetten van de activiteit. De stempel is 50 cent waard die de jongeren weer kunnen inzetten bij vrijwilligersuitjes.


The Factory heeft het seizoen in stijl afgesloten met een gezellige bbq. Na de zomerstop zal The Factory plus het donderdagavond eetcafé gewoon weer terug keren in De Schuit.

 

15/07/2015

Deel:

© 2023 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter