+ menu
X

Nieuws // Naive Set neemt voorprogramma mee

Naive Set neemt voorprogramma mee

De naam doet anders vermoeden, maar Colt Nevada komt echt uit de Bollenstreek. Deze 4 mannen komen hun alternative rock ten gehore brengen tijdens hun support show bij het semi-internationale Naive Set.

Met een vleugje nostalgie en een ongetemde rauwheid brengt Colt Nevada alternatieve rock, donker en zwaar maar bovenal gevuld met hoop. Het in reverb druipende Southern-Amerikaanse gevoel is hier en daar te herkennen en wordt gemixt met Britse directe ruigheid. Een gevoel van yesteryear, maar toch helemaal van deze tijd.

Deze rockformatie kent een voorgeschiedenis in de Bollenstreek. De vier man tellende band weet met hun oervette drums, brullende bas, schreeuwende gitaren en rauwe vocalen een stevige sound neer te zetten die live op zijn puurst is.

In de nog korte geschiedenis heeft Colt Nevada in 2011 de halve finale gehaald van de PoprijsHollandRijnland en de Battle of the Bands. Ditzelfde jaar hadden zij de Til Trofee gewonnen, die ze toegang gaf tot de Rob Acda Award 2011 in het Patronaat. In 2012 werden ze rechtstreeks geselecteerd voor de Rob Acda Award, waar ze runner-up (2e) zijn geworden in de voorronde. Tevens zijn ze eerder in 2012 verkozen tot finalist van de Grote Prijs van Zuid-Holland, waar ze op 2 juni de tweede prijs in ontvangst mochten nemen.

 

15/01/2016

Deel:

© 2023 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter