+ menu
X

Nieuws // The Rudolfs, Project Bongo en The Miseries bij De Schuit op Koningsdag!

The Rudolfs, Project Bongo en The Miseries bij De Schuit op Koningsdag!

Het programma van Koningsdag is rond; De Schuit is er klaar voor!

The Rudolfs
Hebben deze heren uit Katwijk nog een introductie nodig? Wij denken van niet. Het festival wordt dus geopend met een knaller om 12 uur.

Project Bongo
De vijfkoppige band Project Bongo uit Utrecht is beïnvloed door acts als MGMT, Miike Snow en Two Door Cinema Club. De muzikanten van Project Bongo vonden op de Herman Brood Academie een klik door de gedeelde passie voor pop hooks en dance beats. De muziek van de band staat voor dansbare indie pop met ijzersterke hooks. Project Bongo trad eerder al op bij 3FM, in het voorprogramma van The Mystery Jets en won de Kei van Amersfoort. Prima bandje voor ons festival dus.

The Miseries
Dat Tim Knol een groot talent is, daar kunnen we het over eens zijn. Gouden keel, goed gevoel voor liedjes, leuke kerel om te zien en een sympathieke drinker (wel uit een echt glas, toch Tim?) als de gelegenheid zich voordoet. Maar ja, een beetje braafjes is het wel wat hij op zijn drie albums liet horen. Een soulplaat belooft hij, maar hij durft nog niet. Wat hij al wel durft: een garagerockband beginnen. The Miseries heet de band, een 7-inch single verscheen op zijn eigen label Tender. Lollig hobbyprojectje? Nou, de bassist van Audacity geeft een thumbs up vanuit de coulissen, dus het is echt meer dan leuk. Groot gelijk heeft ie, want Tim Knol staat hier met zijn truckerspet gewoon heel erg goed te spelen. Lekker punky en snel, maar ondertussen technisch best wel slim. Een rustig nummer zit er ook tussen, een beetje in de stijl van Mozes & The Firstborn. Maar vooral een verademing om hem eens in deze rol te zien. Zo blijkt maar; het talent om goede liedjes te schrijven is niet aan genres gebonden.

 

20/04/2015

Deel:

© 2024 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter