+ menu
X

Programma // 50 Years of Schuit Festival

19
Okt

50 Years of Schuit Festival

Ter ere van ons 50-jarig jubileum organiseren we een heel tof 2-daags indoorfestival. Op vrijdag 19 oktober zetten we De Schuit in het zonnetje met oude én nieuwe lokale helden. Tussen de optredens door zorgen de Disco Rebels voor de lekkere deuntjes!

The Civs (20h00 - 20h30)
Het was er! Een visie, een idee, een revolutie. Snelle punk moest het worden. Maar na een paar keer oefenen voelde de heren dat ze gemaakt waren voor iets groters, iets beters, iets meer echt. New Wave/Post Punk was het nieuwe doel. Met deze opstelling kon het gemeenschappelijke kind, The Civs, geboren worden.  Weet dat The Civs het nieuwe genot is. De heren spelen een bizarre love triangle tussen Punk, New Wave en Post Punk. Maar eigenlijk doen ze gewoon wat ze willen. Dus kijkt, luistert en dans. Dans naar het ritme, het ritme van de nacht! De heren zijn op een missie. Men moet meer in touch komen met zichzelf. Mensen moeten weer echt worden. Sluit niemand uit, sluit vriendschap. Sluit je aan bij het leger van buitenstaanders. Weiger kleinering. Draag bij aan glorie.

Jan van der Plas & Friends playing Les Zazous (21h00 - 22h00)
Jan van der Plas is al vele jaren een bekende naam in de Nederlandse popmuziek. Tussen 1983 en 2001 was hij de frontman en liedjesschrijver van de Katwijkse rockgroep Les Zazous. Daarmee stond hij vele malen in zalen als Paradiso, de Melkweg, Paard en Tivoli Vredenburg en verzorgde hij het voorprogramma bij onder meer Radiohead. De hoes van hun cd Pop! is te zien in elke platenhoezententoonstelling. Songs als Crying In My Sleep, Chain Gang, This Town en Aphrodisiac klinken nog altijd bekend in de oren. Sinds 2001 maakt Jan samen met zijn vrouw Didi Dubbeldam de succesvolle Minidisco-liedjes van de kinderpop-act DD Company. Annemarie Brohm maakte naam als frontvrouw van de band Leaf, die hits scoorde met Wonder Woman en New Song. Daarna was ze solo succesvol met o.a. My Man. De laatste jaren is zij dé stem van de Minidisco. Voor het vijftigjarig bestaan van De Schuit werd Jan van der Plas gevraagd zijn oude band Les Zazous nog een keer bij elkaar te brengen. Dat bleek geen haalbare kaart: teveel bandleden hebben hun instrument inmiddels aan de wilgen gehangen. Al snel groeide het plan om de liedjes te spelen met de muzikanten met wie hij tegenwoordig samenwerkt. Met Annemarie Brohm in de gelederen, ligt het natuurlijk voor de hand om ook haar hits te spelen. Het resultaat: een feest van herkenning met een aantal leuke verrassingen.

BLENDED BEAVERS (22h30 - 23h15)
Van JOAD naar NOAD naar BLENDED BEAVERS. Met de chaos van Joost, de beheersing van Ad en de flamboyance van Tymen zijn de BLENDED BEAVERS geboren. Joost kennen we nog van JOAD en NOAD. Ad kennen we nog van JOAD. Tymen van toen Ad even stopte en JOAD NOAD werd. Maar nu is het tijd om de drie-eenheid te laten donderen als zijnde de BLENDED BEAVERS.

Snowburner (23h45 - 00h30)
Snowburner plaatst zich met hun rollende stonerrock in het tijdsgewricht van de tweede generatie stoner en grijpt terug naar bands die Man's Ruin graag op een 10 inch vinyl vastlegde. In 2016 kwam hun debuut plaat 'Future Primitive' uit die werd opgenomen door Menno Bakker, een halfgod uit hun gezamenlijke punkverleden. Het resultaat is een toegankelijke mix van stonerrock en punk die aanspreekt bij fans van Fu Manchu, Goatsnake en Red Fang.

Deel:

Informatie

Doelgroep 18+
Datum vr 19-10-2018
Zaal open 19:00
Toegang gratis

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter