+ menu
X

Programma // 50 Years of Schuit Festival

20
Okt

50 Years of Schuit Festival

Ter ere van ons 50-jarig jubileum organiseren we een heel tof 2-daags indoorfestival. Op zaterdag 20 oktober zetten we De Schuit in het zonnetje met (grote) nationale artiesten. Tussen de optredens door is er ruimte voor een aantal leuke activiteiten onder leiding van het komische duo Leendert van Duijn en Richard Vink.

BANDS
Niko (19h30 - 20h15)

Niko maakt rauwe, dansbare en licht melancholische indierock. De band wisselt hoekige riffs af met catchy refreinen en memorabele cynische teksten die gebracht worden met een goeie dosis slack en een knipoog. Met de gloeiendhete cassette ‘You Might Like It, But I Might Just Hate It’ maakt Niko een enorme sprong voorwaarts in hun oeuvre. Wie de eerste EP’s ‘Laptop’ (2016) en ‘Oh Yeah, Alright, Okay!’ (2017) karakteriseert als etsen in zwart-wit, ziet in het nieuwe werk een schilderij in kleur.

Mozes and the Firstborn (20h15 - 21h00)
In 2013 debuteert Mozes and the Firstborn met hun gelijknamige album. De Eindhovense band wordt opgepikt door TopNotch en het Californische label Burger Records. Dit is het startschot van twee jaar intensief touren in Europa en Amerika. Na een adempauze van een half jaar brengen ze uit het niets de Power Ranger EP uit. Ze schieten weer uit de startblokken met een razendsnel uitverkochte mini-tour in eigen land en een Europese tour met vrienden together PANGEA. Ondertussen ziet hun tweede album Great Pile of Nothing het licht. Meer nineties highschoolrock à la Weezer. Na de release van de Marianne EP begin 2017 is Mozes and the Firstborn vooral bezig met nieuw materiaal. Wie de laatste tijd bij hun shows was, weet dat er pareltjes op de plank liggen. Voor even ruilt de band de tapijttegels en airco van de studio in voor broeierige spots en een zwetende zaal.

Hallo Venray (21h30 - 22h15)
Hallo Venray bestaat al meer dan 30 jaar en vierde dat onlangs met een album dat feller en urgenter klinkt dan ooit tevoren. De titel van het album is ‘Where Is The Funky Party?’ en Hallo Venray geeft zelf het antwoord. Het swingt, het schuurt, het is monter en melancholiek tegelijk. De band nam met JB Meijers het album op. Het resultaat is werkelijk voortreffelijk of gewoon wat je mag verwachten van misschien wel de beste liveband van Nederland. In 1992 mocht de band uit Den Haag al het befaamde Pinkpop Festival openen voor acts als Lou Reed, Soundgarden en Pearl Jam het podium op zouden gaan. Een niet te missen classic dus van ons 50-jarig jubileum!

Pip Blom (22h45 - 23h30)
Het begon in 2016 met vier ‘indie’ liedjes die de toen 19-jarige Pip Blom op zolder in haar eentje opnam en dankzij Spotify internationaal werden opgepikt. Gewoon maar kijken wat er gebeurt, was het idee. En er gebeurde veel. De Engelse BBC begon de muziek te draaien en het Amerikaanse SXSW zette Pip op de playlist. Inmiddels zijn we twee jaar verder en is Pip Blom een vier persoonsband, met naast Pip haar broer Tender op gitaar en achtergrondzang, Casper van der Lans op bas en Gini Cameron op drums.  Vorig jaar heeft de band Nederland platgespeeld tijdens de Popronde, zijn ze door 3voor12 uitgeroepen tot een van de tips voor 2018 en speelden ze op Eurosonic/Noorderslag. Naast de eigen shows, hebben artiesten als Interpol, Franz Ferdinand, Surfer Blood en The Breeders Pip Blom ook ontdekt en uitgenodigd om voorprogramma’s in heel Europa te spelen.

KNARS (00h00 - 01h00)
KNARS mept op de resetknop en is terug met een nieuwe rauwe sound, vernieuwde bezetting, een energie als nooit tevoren en één boodschap: Welcome to the Mad House. Zeven man sterk brengt de band een sound vol breakbeat, garagepunk, electronica, balkan en cumbia. Met felle teksten, psychedelische soundscapes, verleidende blazers, heftige gitaarriffs, agressieve synths, pompende beats en zware basslines tovert de Knarsetand-machine elke zaal en festival om tot een bak kolkende energie. Knarsetand 2.0 klinkt als een jam tussen de gitarist van Rage Against the Machine in een bad trip, de manische producer van The Prodigy, Pendulum aan de pijnstillers, live uitgevoerd door een geflipte Mexicaanse garagepunkband met twee blazers. Zijn jullie er klaar voor?

ACTIVITEITEN
Muziekbingo (21h00 - 21h30)
Test jouw muziekkennis in onze Schuit 50 Bingo! Bingo zoals vroeger bij de zaterdagmiddagclub, maar dan in De Schuit met de meest uiteenlopende muziekfragmenten. Denk jij dat je genoeg muziekkennis in huis hebt om er met de hoofdprijs vandoor te gaan? Schroom niet en betreed De Schuit Bingo Arena! 

Muziekquiz (22h15 - 22h45)
Wist je dat Steel Panther ooit begon als Bon Jovi coverband? Of wist je dat Brian May van Queen een astrofysicus is bij NASA? Ja? Damn. Doe dan vooral mee aan De Schuit 50 Muziekquiz! Beantwoord je de meeste vragen goed, dan win je eeuwige roem en natuurlijk een mooie prijs. Durf jij het aan?

Datingshow (23h30 - 00h00)
Single and ready to mingle? Dan is dit jouw tijd om te shinen! We hebben namelijk een heuse datingshow voor jullie klaar staan. Een gewillige single dame aan de ene kant van een scherm, drie uitverkorenen jongemannen aan de andere kant. Een serie testjes en vragen moeten een uiteindelijke match voorschotelen. Is het een hit? Dan gaan jullie op date op onze kosten. Wie durft zich aan te melden voor deze gewaagde show? 

*loopt door t/m 17 juli 12h00

Deel:

© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter