+ menu
X

Programma // Alamo Race Track & The Maureens (bands)

31
Okt

Alamo Race Track & The Maureens (bands)

Het duurt nog even maar in oktober hebben we twee fijne bands voor je in petto: Alamo Race Track en The Maureens.

Alamo Race Track
Al jaren is Alamo Race Track een bijzonder gekoesterde indierockband in ons koude kikkerlandje. Het debuutalbum ‘Birds At Home’ (2003) was al virtuoos, maar met ‘Black Cat John Brown’ (2006) brak de band echt door. Opvolger ‘ Unicorn Loves Deer’ (2011) toonde een heerlijke folky inslag. Na dit album verzorgde de band de prachtige muzikale omlijsting van o.a. Conny Janssen Danst en Jakop Ahlbom. 

Maar goed, tot dusver de biografische informatie, want deze heerlijke gekke gitaarband is terug met album nummer vier: ‘Hawks’! Dit album is zonder twijfel het meeste veelzijdige en diepgaande werk tot nu toe. Gewapend met deze nieuwe plaat is Alamo Race Track helemaal klaar voor een clubtour. Naast de grote zalen komen ze ook bij ons. Jouw kans om de heren op een klein podium te zien. Dat belooft een krachtig optreden en een warm bad te worden in onze schuitbadkuip!

The Maureens
Je kunt gewoon het beste hun albums opzetten, dan hoor je één van de beste Indie/Americana-bands die op dit moment in Nederland actief zijn. The Maureens passen goed in een langere Utrechtse traditie van melodieuze alternatieve popmuziek, die ergens begon bij bands als Daryll-Ann en The Yearlings en waar bands als Mr. Love & The Stallions, Brown Feather Sparrow en Silence is Sexy ook deel van uit hebben gemaakt. Het is geen toeval dat de leden van The Maureens hun eerdere sporen in diverse van de laatstgenoemde bands hebben verdiend. 

De muziek van The Maureens zit als een ouwe lederen sofa die je met zijn zessen naar de zonnige achtertuin hebt gesleept, en waarin je nu een biertje zit te drinken terwijl iemand een paar spiesjes op de barbecue legt.

Deel:

Informatie

Doelgroep 18+
Datum za 31-10-2015
Zaal open 21.00
Toegang voorverkoop €7,50 (exclusief servicekosten) aan de zaal €10,-
Koop kaarten

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter