+ menu
X

Programma // Bob Billy & Sarah Phymm

17
Apr

Bob Billy & Sarah Phymm

Deze vrijdag wordt ons poppodium muzikaal overgenomen door oud-Schuiters. Laat je muzikaal verrassen en kom oude bekenden tegen!

Bob Billy
Een driemansband uit Amsterdam. Uniek is dat dit powertrio zonder drummer speelt! Ze bouwen zelf de beats waardoor hun alternatieve en catchy popliedjes een licht elektronisch Depeche Mode en een beetje een Beastie Boys onderbuik gevoel geven. De drift om naar ‘De grote stad’ te gaan, maar nooit je dorpse roots te verliezen is wat de band een familie maakt. Ze ontdekten technologie, artistieke vrouwen en wijn, maar verloren nooit uit het oog waarom ze muziek wilden maken; om net zo goed en passievol te worden als de ‘bad ass motherfuckers’ als The Queens Of The Stone Age, The Peppers, Radiohead, The Beastie Boys, The Pixies… Maar ook Nick Cave, INXS, Tom Waits, The Cure en Ramses Shaffy.

Bob Billy heeft vershillende prijzen gewonnen, zoals de Rob Acda Award en de Parool Popprijs.

“Mijn god, wat zijn ze goed!”, aldus Mathijs van Nieuwkerk die de Parool Popprijs presenteerde.

Bob Billy speelde op diverse podia zoals Paradiso, Melkweg, Patronaat, Het Paard, Vera, Dijkpop Festival en vele, vele kroegen en zalen in Nederland en Duitsland.

Bob Billy is ook te horen in twee speelfilms:
SHOCKING BLUE (Mark de Cloe): https://www.youtube.com/watch?v=6csa_8g-q2k
En SCHEMER (Hanro Smitsman):
https://www.youtube.com/watch?v=jjkYtay5-1w

In de populaire RTL4 serie “Nieuwe Buren” staat Bob Billy op het podium in een cruciale scene:
https://www.youtube.com/watch?v=rXKb8nGG1hc

Bob Billy speelt ook een grote rol in de in maart 2015 te verschijnen Bioscoopfilm “Bloed, Zweet en Tranen” over het leven van Andre Hazes. Hierin zijn zij te zien als de jaren tachtig band van de zanger vlak voor en tijdens zijn doorbraak.

In de zomer van 2014 had Bob billy een nummer 4 notering in de Top 40 van de Indie Charts.

Sarah Phymm
De missie van het indieproject Sarah Phymm is om met evenwichtige, intense en afwisselende composities voor een sfeervolle, muzikale belevenis te zorgen. Daarbij neemt ze geen blad voor de mond. Muziek is communicatie en communicatie heeft per definitie inhoud. Muziek met een boodschap dus. Sarah Phymm is een eenmansproject van Michel Varkevisser waar hij al dan niet met behulp van gastmuzikanten een geheel eigen geluid creëert. Invloeden zijn onder andere Radiohead, Tom McRae en Rue Royale.

Deel:

Informatie

Doelgroep 18+
Datum vr 17-04-2015
Zaal open 21:00
Zaal sluit 0:30

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter