+ menu
X

Programma // Dakota & San Dollar & KIEFF

16
Jun

Dakota & San Dollar & KIEFF

Dakota
Met de in oktober 2016 uitgekomen EP ‘Leda’ en eerste single ‘Icon’ zette Dakota de eerste stapjes in de richting van hun dromen en doelen. Goede kritieken kwamen van Noisey, 3voor12 en The Line of Best Fit. Dakota weeft garagerock feilloos aan zonnige dreampop en weet de luisteraars te verleiden hun ogen te sluiten en weg te varen op de hypnotiserende en dromerige melodieën om ze vervolgens plotseling in het gezicht te slaan met schreeuwende gitaar riffs en beukende ritmes. Vorig jaar mei stonden ze al op The Great Escape Festival in Brighton (UK) en speelden ze in Nederland onder andere op Oerol, Mañana Mañana, Down the Rabbit Hole en Valkhof Festival, waarna ze in de herfst de Popronde aandeden als één van de 12 van 3voor12.

San Dollar
Het Amsterdamse San Dollar lijkt nog wat groen en pril, maar niets is minder waar: deze band is al meerdere malen op onze radar verschenen door sterke support shows voor Moss en Indian Askin. De vloeiende synths, West Coast-gitaarsound en de kraakheldere vocalen van Eva Wijnbergen zorgen voor een solide basis. De Afrikaanse tinten en de strakke ritmesecties van ex-Bombay-powerdrummer Lisa Ann Jonker maken het af. San Dollar slaat al een bescheiden homerun. En dat nog vóór een officiële release.

KIEFF
De vier jonge rotjochies van KIEFF doen waar ze goed in zijn: hard spelen, schreeuwen en lauw De Klokbier drinken. Met de demotape 'Kieff Richards' gooide de band al hoge ogen met licht psychedelische, vrij absurdistische, lo-fi noisepop. Begin dit jaar kwam KIEFF met debuut EP 'Noise/Relapse' die werd geproduceerd in de thuisstudio van Geertruida. In het najaar komt de band met nieuw materiaal, geproduceerd door Henk Koorn van Hallo Venray.

 

 

 

Deel:

Informatie

Doelgroep 18+
Datum za 16-06-2018
Zaal open 21:00
Toegang voorverkoop: €5,00 (Early Bird), €7,50 (Normal) | aan de zaal: €10,00
Koop kaarten

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter