+ menu
X

Programma // Glossy Jesus (support: Me & Mr. Jansen)

22
Mei

Glossy Jesus (support: Me & Mr. Jansen)

2013: Glossy Jesus heeft de opnames van hun nieuwe album ‘The Hunt’ bijna afgerond en maakt zich op voor een succesvolle release. Dan slaat het noodlot toe. Zanger en gitarist Maarten van den Hoonaard raakt betrokken bij een ernstig verkeersongeluk. Zijn revalidatie zal enkele maanden in beslag nemen.

Het grenzeloze doorzettingsvermogen van Glossy Jesus maakt dat de Leidse band nu, twee jaar later, sterker dan ooit klaar is voor spelen na hun release van ‘The Hunt’. De nieuwe single ‘Spent’, een prima visitekaartje voor de spannende en rauwe sound van ‘The Hunt’, verscheen in november 2014. Samen met een Franse regisseuse maakte Glossy Jesus de clip ‘The Heat And The Cold War’ en met Cinemaffia maakte de band de concertfilm ‘Live Hunting’. Beide video producties zijn in première gegaan op het Leiden International Film Festival en gooiden daarnaast hoge ogen op diverse internationale filmfestivals (o.a. Los Angeles, Toronto en Parijs).

Op het podium is Glossy Jesus een creatieve en innovatieve live band die zich met hun toegankelijke combinatie van poppy indie rock en art rock op vele podia thuis voelt. Qua hokje proppen wij ze gezellig bij Talking Heads en David Bowie.

https://www.youtube.com/watch?v=2soY3PVyQHc
https://www.youtube.com/watch?v=MWZFgp-Qj54


SUPPORT: Me & Mr. Jansen

Brutaal en gevoelig, ‘in your face’ en intiem. Me & Mr. Jansen brengen singer-songwriter popliedjes met hier en daar wat rock en americana invloeden. De Engelstalige liedjes zijn eerlijke songs over hun ervaringen met liefde, teleurstelling en verlangen en zijn live verpakt in een luchtige en dynamische presentatie.

In 2012 staan Me & Mr. Jansen zo’n 50 keer op het podium, variërend van huiskamers tot festivals. De heren maken onder andere hun radiodebuut op 3FM & 538 en verzorgen tijdens Ede live het voorprogramma voor onder andere Kane en Miss Montreal. Begin 2013 releasen ze de akoestische Me & Mr. Jansen EP tijdens de 3fm freaknacht bij DJ’s Barend en Wijnand. Onder de titel “Have we met before?” doen Me & Mr. Jansen bijna 30 optredens in krap 3 maanden tijd. Als afsluiter van de tour gaat het duo naar Manchester UK om daar op straat serenades aan Britse vrouwen te brengen en tegen de avond lopen ze onaangekondigd kroegen binnen om met wat gezonde bluf te claimen dat ze daar geboekt stonden voor die dag, met succes! In augustus 2013 winnen Me & Mr. Jansen de asa singer-songwriter contest. Gelukkig voor de heren zaten Sanne Hans Miss Montreal en Tony vd Berkt 8ball music in de jury. Van het een komt het ander Me & Mr. Jansen zullen met Miss Montreal meegaan als voorprogramma voor haar volledige ‘heavy heart clubtour’. In maart 2014 speelden ze onder andere in Paradiso, Oosterpoort en Tivoli. Als verassing speelde het duo “Little Princess” onlangs bij 3fm dj Giel Beelen in de ochtendshow. Op de vraag “Are you happy now?” antwoordde Giel “Nou, ik word er wel blij van ja!”. Op 10 januari 2015 bracht het duo een nieuwe EP uit genaamd ‘Oceans’.
En wij worden blij van deze heren.

https://youtu.be/52bLWux0bpw

Kaarten zijn voor 5,00 euro per stuk te verkrijgen via https://secure.ticketunie.com/ires/bestel.aspx?trsid=299&vrnr=454&eveh=44

Deel:

Informatie

Doelgroep 18+
Datum vr 22-05-2015
Zaal open 21:00
Zaal sluit 00:30
Toegang 5,00 euro
Koop kaarten

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter