+ menu
X

Programma // Howard [USA] & Amber Arcades [NL] (bands)

25
Jun

Howard [USA] & Amber Arcades [NL] (bands)

Howard
De band Howard uit Brooklyn, New York, dook eind 2014 uit het niets op bij wat obscure blogjes en werd aanvankelijk maar mondjesmaat opgepikt door binnen- en buitenlandse media. De band die zelf Other Lives, Philip Glass, Aphex Twin en Fleet Foxes als invloeden noemt, weet op hun in 2015 uitgebrachte debuut ‘Religion’ precies te balanceren op de lijn tussen de schoonheid die folkmuziek kan bieden en de explosieve rauwheid van de vroege Radiohead of Grizzly Bear.

Het verschijnen van het debuut ging uiteindelijk niet onopgemerkt;  NPR, Consequence of Sound en Indie Shuffle gaven de band de nodige aandacht en dat leidde tot meer dan drie miljoen streams op Spotify. Ook Velvet Leiden wist hun debuut op waarde te schatten en importeerde als eerste winkel van het land hun album.
 
Naast een optreden in Paradiso (Amsterdam) en het grote Down the Rabbit Hole Festival dus ook exclusief in De Schuit op zaterdag 25 juni! Niet te missen toch?!

Amber Arcades
De Utrechtse singer-songwriter Annelotte de Graaf maakt onder de naam Amber Arcades in reverb gedrenkte indiepop. In 2015 reisde ze naar de Verenigde Staten, waar ze met bandleden van Real Estate, Quilt en Kevin Morby een aantal nummers opnam. Resultaat is een ongrijpbaar, dromerig en tegelijkertijd aangrijpend debuutalbum. Amber Arcades vermengt pakkende melodieën met bezwerende gitaren, stuwende drums en dromerige synths. Kicking the Habit: ‘De grote gemene deler is de immer zoete zangstem van De Graaf, en daar krijg je niet snel genoeg van.’ Op 3 juni dit jaar komt het debuutalbum, Fading Lines, uit.

Eerder dit jaar ging de band met Nada Surf mee op tour en staan er nog meer (festival)shows op de planning in Engeland, Duitsland en België. Dat belooft een succesvol jaar te worden voor Amber Arcades!

 

 

Deel:

Informatie

Doelgroep 18+
Datum za 25-06-2016
Zaal open 21:00
Toegang voorverkoop €10,00 (exclusief servicekosten), aan de zaal €15,00
Koop kaarten

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter