+ menu
X

Programma // Koningsdag Festival 2017 (Willy 50 jaar)

27
Apr

Koningsdag Festival 2017 (Willy 50 jaar)

Koningsdag Festival (12h00 - 18h00) | gratis

NOAD (12h30 - 13h15)
NOAD is een blues/garage/stoner rocktrio bestaande uit de 3 vrienden Joost Freke, Tymen Zwaan en Casper Nagtegaal. De vriendschap tussen de 3 gaat jaren terug en wordt gevormd door hun gedeelde passie voor muziek. Het maken en spelen van muziek is voor hen een basisbehoefte, een tweede natuur die hen samendrijft. De keuze om uit hun oefenhol te kruipen en hun rauwe klanken los te laten op de wereld was dan ook logisch en in zijn geheel niet onverdienstelijk. Met hun eigenzinnige sound en energieke liveshow spelen ze talloze optredens. Waar hun pure old school vibe menig hoofd instemmend op en neer doet deinen. De perfecte opwarmer voor ons Koningsdag Festival dus!

BARTEK (13h45 - 14h30)
Harde fuzzrock van dit trio uit Amsterdam. BARTEK speelt korte, snelle songs en dan loeihard. 2016 begon met single ‘Beach’ en eindigde met een succesvolle Popronde en hun ‘Beach EP’. BARTEK verkent eigen land, fuzzrock in kleine, vochtige zalen en obscure kraakplekken in Nederland. Vanaf april promoten ze ‘HOLLAND’, hun plaat waarmee ze de Nederlandse ondergrond omploegen, snel en snoeihard.

MOOON (15h00 - 15h45)
MOOON, drie buurneefjes uit Aarle-Rixtel die met een flinke dosis muziek de buurt onveilig maken. Met hun garage/blues met diverse surf invloeden en een vleugje psychedelica speelden ze de afgelopen drie jaar in allerlei zalen en op festivals. Voorprogramma’s met Afterpartees, The Black Marble Selection en King Gizzard & the Lizard Wizard zijn inmiddels ook afgevinkt. De stevige baslijn van Tom de Jong, flinke drums van Gijs de Jong en de bluesy gitaar van Timo van Lierop maken deze band compleet. Invloeden uit de jaren '60 en '70 zijn zeker aanwezig!

Iguana Death Cult (16h30 - 17h15)
De liedjes van Iguana Death Cult klinken zowel spijkerhard als verslavend catchy, vaak omlijst door een walm van smeulende, sleazy psychedelica. Net als in die beroemde reptielenscène uit Fear And Loathing In Las Vegas zorgen de shows van Iguana Death Cult vaak voor een complete mindfuck. Het vuurtje verspreidde zich in rap tempo toen Iguana Death Cult meereisde met de Popronde. Een reputatie als onvoorspelbare, bevlogen liveband wordt bij iedere dampende clubshow steeds nadrukkelijker bekrachtigd. Op Koningsdag is Katwijk aan de beurt, be prepared!

Deel:

© 2024 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter