+ menu
X

Programma // Koningsdag Festival

27
Apr

Koningsdag Festival

Koningsdag Festival (12h00 - 18h00) | gratis

Bob Billy (12h45 - 13h30)
Bob Billy is veelzijdige indierock; een groovende bas in de onderbuik, niet vies van een vleugje electro, catchy pop en sexy gitaarriffs die je laten schuren of dansen. De stem heeft een rauw randje en is melodieus, de woorden zijn zowel zorgeloos als melancholisch. En geen drummer, nee geen drummer, bij Bob Billy horen zelfgebouwde stuwende beats. Deze Katwijkse jongens vertrokken naar Amsterdam en keren speciaal voor Koningsdag terug naar ons dorp!

De Skaggerz (14h00 - 14h45)
Sinds jaar en dag brengen De Skaggerz de hardste party-reggae-ska-punk naar de Nederlandse podia en festivals. De zes merkwaardige wezens waaruit de band bestaat slagen er telkens weer in om alledaagse momenten om te toveren in ware zweetsessies waar je als bezoeker geheid met meer energie uit komt dan dat je er in ging. Ze spelen en zingen over de liefde, sprookjes, pensioenen en te dure concertkaartjes. Over hoe mooi de wereld is, of juist niet. Over plezier, aso’s en meisjes. Dit alles gehuld in een kleurrijke jas van dampende ska met een meer dan ruig randje.

Korfbal (15h15 - 16h00)
Korfbal is 'de ultieme sport'. Als je het korfballen beheerst, kun je iedere teamsport prima beoefenen. Als dat gegeven de korfbalsport geen nieuw respect geeft, dan doet deze band dat zeker. Met leden van Creepy Karpis, Rats on Rafts en The Homesick speelt Korfbal alle competitie zoek. Hun melige garagepop openbaart zich in verdraaid hoekige en pakkende vorm op de Hitkrant EP en op festivals van Oerol, Popronde en Le Mini Who? tot Eurosonic/Noorderslag.

Donnie (16h30 - 17h30)
Rapper Donnie, die zichzelf ook wel de mannelijke Marilyn Monroe noemt, verrast steeds weer met zijn hersenspinsels en gedaantewisselingen waarbij hij zijn extravagante modesmaak niet onder stoelen of banken steekt. ‘Mannelogie’ bestaat uit ervaringen die uit zijn leven zijn gegrepen en worden verhaald middels een mozaïek van slang en uiteenlopende talen. In zijn tracks neemt hij je mee naar ‘t Leidse en reist hij naar zijn eigen kosmos waarbij hij zich als Wubbo Ockels voelt. Met zijn recentste hits ‘De Tuinslang’ en ‘Jaap Eden’ overspoelt Donnie je met zijn vruchtbaarheid, jonge dames opgepast!

Deel:

© 2024 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter