+ menu
X

Programma // Koningsdag Festival

27
Apr

Koningsdag Festival

Op woensdag 27 april staat de Dwarsstraat van 12h00 – 18h00 weer vol met enthousiaste mensen voor het jaarlijkse gratis Koningsdag Festival van De Schuit. Dit jaar hebben we weer een groot feest met 3 fantastische acts op ons podium. Uiteraard worden ze bijgestaan door DJ-duo Disco Rebels.

♬ Warhertz (13h00 - 13h45)
Warhertz is de creatie van gitarist Yvo van der Laan, drummer Luuk de Haar en bassist Willem Kuijt. De band, die ergens tussen Katwijk en Rijnsburg opgericht is, heeft een genre dat volgens Yvo lastig te omschrijven is. Waar de meeste Katwijkse bands wat aanrommelen met covers zoals ‘Born To Be Wild’ en ‘Smoke on the Water’, bestaat het repertoire van Warhertz inmiddels uit eigen nummers zoals ’Get’s You’ en het eigentijdse ‘Covid’.

♬ The Vices (14h30 - 15h30)
The Vices brengen een contrasterende mix van britpop en surfrock. Na een debuutalbum dat zo succesvol was als ‘Looking for Faces’, zou een band eigenlijk moeten gaan vliegen. De grote boze pandemie prikte de volle festivalzomer en uitverkochte clubtour van de band door. Maar… weerloos zijn ze allerminst. Als je niet kan vliegen, dan ga je maar keihard rennen; alles om je energie en dadendrang kwijt te kunnen. The Vices werden huisband van ‘M’, waren graag geziene gasten bij 3FM en KINK, bouwden een studio op een drooggevallen schip en speelde hier hun album, organiseerden een uitverkocht ViceFest én… doken opnieuw de studio in!

♬ Waltzburg (16h30 - 17h30)
Waltzburg maakt indiepop die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt. Bij gebrek aan geld en wereldfaam noemt Waltzburg zichzelf een vriendenband. De wereld van Waltzburg bestaat uit gelaagde en energieke songs, die vol tegenstrijdigheden zitten en het alledaagse leven bevragen. Met vijf bandleden op het podium worden de nummers omgezet naar een energiek en dansbaar geheel. Juist die balans zorgt voor de kracht van deze vriendengroep, die het soms niet al te luchtige leven weer een heel stuk leuker én dragelijker maakt.
 

 

 

Deel:

© 2024 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter