+ menu
X

Programma // Koningsdag Festival

27
Apr

Koningsdag Festival

Op donderdag 27 april staat de Dwarsstraat van 12h00 – 18h00 weer vol met enthousiaste mensen voor het jaarlijkse gratis Koningsdag Festival van De Schuit. Dit jaar hebben we weer een groot feest met 4 fantastische acts op ons podium. 
 
♬ Tijger Tijger (12h30 – 13h15)
The (Dead) Rudolfs hebben (weer) een nieuwe naam en gaan voortaan door het leven als Tijger Tijger. Gitarist en drummer minder. Andere drummer erbij. Zanger speelt gitaar. Soms wat vrienden op het podium. Stop de tijd. Tijger Tijger is sinds 2017 actief als duo ex-Rudolfs en heeft diverse EP's op haar naam staan. Nu zijn oude Rudolfsen weer verenigd onder de Tijgervlag. Bekend werk, nieuw werk en de verdwaalde 90’s cover. Je weet wel waar je het zoeken moet. Sonische, schurende schoonheid. Dynamisch van zacht naar hard. Spelen met de spanningsboog. En vooral heul veul energie op het podium!
 
♬ Mo Bedick (13h45 – 14h30)
Mo Bedick is een mythologisch 4-koppig schepsel dat klinkt als een 8-koppig monster. Deze Leidse jongens zijn al bevriend sinds hun tienertijd. Met een combinatie van verschillende muzieksmaken en achtergronden hebben ze een geluidsensatie gecreëerd en het Mo Bedick genoemd. Invloeden uit de break-beat jazz, shoegaze, dreampop en garagerock zijn samengesmolten tot één geheel. Een show van Mo Bedick is daarom het best te omschrijven als een trip waarbij je niet weet wanneer het voorgaande liedje is afgelopen en het nieuwe liedje is begonnen. Een trip om niet te vergeten!
 
♬ POM (15h00 – 15h45)
POM is een band uit Amsterdam die gelooft dat rauwe muziek prima kan samengaan met een vrolijke sfeer en herkenbare scènes uit hun dagelijkse leven. Geïnspireerd door Britpop, punk en garagerock, schiepen ze hun eigen 'fuzzpop'. Met het eigen sausje van de band creëren ze een luide, onstuimige en stuiterende liveshow die het best te vergelijken is met een suikerspin met sambal.
 
♬ Bongloard (16h30 – 17h30)
Je kent dat tergende oergevoel misschien: dat je hélémaal ten einde raad bent. Het enige wat je kunt doen is een nucleaire explosie boven je hoofd simuleren als uitdrukking van die complete wanhoop. Bongloard is daar een verlengstuk van in de vorm van een band. Het trio Jannes van Kaam, Ties Bogers en Jan van Asch vuurt met dezelfde geestdrift messcherpe noisepunk/garagerock projectielen af.

Deel:

© 2024 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter