+ menu
X

Programma // Koningsdag Festival

27
Apr

Koningsdag Festival

Op zaterdag 27 april staat de Dwarsstraat van 12h00 – 18h00 weer vol met enthousiaste mensen voor het jaarlijkse gratis Koningsdag Festival van De Schuit. Dit jaar hebben we weer een groot feest met 4 fantastische acts op ons podium. We openen de dag met een toffe bingo voor de kleintjes van 10h00 – 11h15.
 
Black Burner (12h30 – 13h15)
Black Burner is met name bekend van het legendarische optreden in De Schuit met guest vocals van Dirk de Parkiet. Dit Leidse trio combineert de grunge van Soundgarden en Pearl Jam met de bluesy gitaren van Philip Sayce. Middenin de zomer van 2023 brachten ze hun selftitled debuut EP uit. Dit vuur maakte de bloedhete zomer nog heter, waardoor alle hitterecords werden verbroken. Kom je dansen met de vlammen?

Socks;SportsSocks (13h45 – 14h30)
Het indie-ambient-punk vijftal Socks;SportSocks uit Rotterdam zingt met singles als ‘Afterparty’ en ‘People Get Around’ over het ironische bestaan van een twintiger anno de 20s. Met hun debuut EP ‘People Singing About People’ wist Socks;SportsSocks de mens voor zich te winnen. Inmiddels zijn ze een nieuwe EP verder. Ze vergelijken zichzelf niet graag met andere bands, maar ze houden in ieder geval van Wilco, Pavement, LCD Soundsystem en Björk. Een mooi rijtje name dropping zeggen wij.

Marathon (15h00 – 15h45)
Marathon is topsport. Het overschot aan energie dat het Amsterdamse drietal door de week opkropt, vindt vanaf het podium haar weg naar de mensen in het publiek. Het knalt eruit en dat wordt opgepikt: hun live-reputatie groeit als kool. Reeds vier keer Paradiso, een mudvolle Popronde, Welcome to the Village, Grauzone en nog veel meer. Marathon raast voort. Ze maken het onbehaaglijke draaglijk. Hun explosieve mix van shoegaze en postpunk wordt met de dag rijker, zeker ook live.

Splinter (16h30 – 17h30)
Met een vrachtwagen aan muzikale bagage op zak besloten Douwe, Sander, Gert-Jan en Barry een band te vormen waar een nieuwe, kakelfrisse punkenergie vanaf moest spatten. Met hun vorige bands – Death Alley, Birth of Joy en Vanderbuyst – hadden ze alle vier over de wereld getoerd met zwaarder werk, met Splinter staat het zuivere plezier en de dansbaarheid weer centraal. Oftewel, Splinter staat voor dansbare rock, mét een Hammondorgel

Deel:

© 2024 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter