+ menu
X

Programma // Koningsdag Festival [GEANNULEERD]

27
Apr

Koningsdag Festival [GEANNULEERD]

Mick Spek (13h30 - 14h15)
Mick Spek is een jongvolwassen en veelzijdige artiest uit Katwijk. Zijn melodieuze, frisse sound is kenmerkend, deze hoor je dan ook altijd terug in zijn tracks en liveshows. Denk aan pop in een urban jasje met een randje nostalgie en een flinke lading muzikaliteit. Als Mick niet op het podium staat, vind je hem in de studio. Zowel achter de microfoon als achter de knoppen voelt hij zich thuis. Zo is hij niet alleen verantwoordelijk voor zijn eigen tracks, maar produceerde hij ook voor o.a. Hef, Paul Sinha, Donnie en Joost. Met de laatstgenoemde ging Mick in 2019 op tour en verzorgde hij het voorprogramma.

Black Burner (14h45 - 15h30)
Black Burner is een driekoppig beest uit Leiden en speelt, met grunge doorweekte, rockmuziek. Geïnspireerd door bands als Pearl Jam, Jimi Hendrix en Rage Against the Machine, worden zij vaak met Soundgarden en Alter Bridge vergeleken. Na eerder in De Schuit te hebben gespeeld, zijn ze nu terug voor meer!

Steve French (16h00 - 16h45)
Steve French doet niets liever dan liedjes maken en met zijn bandgenoten van desolate tankstations naar duistere poppodia rijden. En terug. Ergens in het grauwgrijze gebied tussen Car Seat Headrest en The Strokes, daar praatzingt Steve French op een stoeprand mee met Modest Mouse’s The Lonesome Crowded West. Drie jaar lang aan rocksongs vol stuurse riffs en stiekem hitgevoelige refreinen is inmiddels verzameld op Lightning Tiger Running. Dat debuutalbum dat uit kwam op Subroutine Records. Op het album vertelt Steve over geesten op begraafplaatsen en busritjes op eindeloze snelwegen, maar ziet hij ook dat aan de horizon alweer een sprankje hoop gloort.

TAPE TOY (17h15 - 18h15)
Soms is de lijn tussen gekte en genialiteit dun en soms bestaat ie helemaal niet. TAPE TOY is een viertal prettig gestoorde nineties kids wiens zelfbenoemde bubble grunge klinkt als Gwen Stefani maar harder. Of Nirvana maar blijer. TAPE TOY maakt oorwurmen met kop en staart waarin foutjes gemaakt mogen worden en waarin een synthesizermelodie soms verdacht veel op een gitaarriff lijkt. De bandleden verenigen hun diverse achtergronden vooral in het ongetemde spelplezier dat van elke liveshow af spat. Inderdaad, TAPE TOY is zo’n band waardoor je er zelf een wilt beginnen. Op het podium doet het viertal simpelweg wat goed voelt en spelen Roos, Wesley, Marc en Maurice op standje ‘what you see is what you get’.

Deel:

Informatie

Doelgroep Alle
Datum ma 27-04-2020
Zaal open 13h00
Zaal sluit 19h00
Toegang gratis

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter