+ menu
X

Programma // Life's Electric & Counter Jib

15
Okt

Life's Electric & Counter Jib

Life’s Electric
Life’s Electric is een Nederlandse rockband met een enorme liefde voor Amerikaanse bands als The Used, Foo Fighters en Soundgarden. De Rotterdamse rockers staan garant voor een strakke show vol zware riffs waarbij de hooks en melodieën je kop in worden geramd.
Na de release van de unaniem geprezen EP ‘’ Catalyst’’ en een videoclip die meer dan 20.000 keer is bekeken op YouTube is Life’s Electric geen onbekende meer in het Nederlandse rockcircuit.
De band speelde talloze clubshows en festivals, verzorgde de aftershows van Muse in Club Ziggo en wist tijdens de Popronde 2015 menig rocker te imponeren.
“Tekstueel en muzikaal is onze nieuwe EP een pad welke wij als band nog niet eerder hebben bewandeld. Het komt vanuit een diepe plek vanuit ons allemaal en bevat onze rauwe emoties, gelukzaligheid, intens verdriet en alles wat daar tussen zit. Iedere nieuwe plaat is een nieuwe weg, maar ik geloof dat wij als band eindelijk de sound hebben gevonden waar we altijd al naar op zoek zijn geweest”, aldus zanger & songwriter Ferry van der Woude.

Counter Jib
Gedreven door niets dan adrenaline en testosteron, puur en primair, energiek en catchy as hell. Hard maar toegankelijk, als gespannen spieren onder een zachte huid. Gewoon drie gasten met hun instrumenten die het beste uit zichzelf halen. Dat is Counter Jib.
Counter Jib zag het levenslicht in maart 2013. Na de release van de eerste EP Secret Showroom en het debuut album Mirk & Marvel, dat door crowdfunding werd gefinancierd, is nu de nieuwe EP Touch Of Karma op komst. Bijna volledig live opgenomen laat dit schijfje een nog rauwer en puurder geluid horen. De band grijpt terug naar de onstuimige oer-energie waarmee het trio tot stand kwam en weet zonder compromissen deze krachten met blote handen om te buigen tot potige liedjes.
Met een eerste Duitse tour en deelname aan de Popronde in het najaar van 2015 begint de band zijn explosieve karakter ook in het live-circuit waar te maken. Misschien is het daarom niet vreemd dat Club Ziggo de band uitnodigde de pre- en afterparty van de Foo Fighters in de Ziggo Dome te verzorgen.
De associatie met helden als Nirvana, Foo Fighters en Queens Of The Stone Age is onoverkomelijk, maar duidelijk is dat Counter Jib de ambitie heeft om in dat rijtje zijn eigen plek te veroveren. Met rasse schreden stomen Florian Wolff, Rolof Groothoff en Wouter de Graaf door en laten ze met Touch Of Karma zien dat ze nog veel voor de wereld in petto hebben. Maar het muntje valt pas echt als je hossend bij ze in de pit staat. 
 

Deel:

Informatie

Doelgroep 18+
Datum za 15-10-2016
Zaal open 21:00
Toegang voorverkoop: €5,00 (Early Bird), €7,50 (Normal) | aan de zaal: €10,00
Koop kaarten

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter