+ menu
X

Programma // Naive Set & Colt Nevada (bands)

14
Mei

Naive Set & Colt Nevada (bands)

Naive Set
Een Amerikaan, een Duitser en twee Nederlanders gaan naar een boerderij. Dat klinkt als het begin van een mop, maar het is begin van Dragon, het tweede album van Naive Set. Vanuit hun thuisstad Amsterdam reed het viertal naar het Gelderse Empe, naar een boerderij die werd gehuurd via AirBnB. Binnen een dag was de gezellige woonkamer veranderd in een prettig geïmproviseerde opnamestudio. Hier had de band de tijd en ruimte om te experimenteren, zonder het strakke tijdschema van een professionele studio. Door de afzondering op het platteland kreeg de muziek meer ruimte; de nummers gingen spontaner en diverser klinken dan hun oudere materiaal en kregen teksten over nostalgie, de tijd en een onbestemd gevoel van overgave.

Een week en 11 opgenomen nummers later werden alle meubels in de boerderij weer precies teruggezet waar ze stonden. Als gasten kregen ze in hun beoordeling vijf sterren. Het materiaal werd daarna opgestuurd naar Los Angeles, waar Jason Quever (van de band Papercuts) het mixte. Hij gaf de opnamen uit de boerderij een hernieuwd vol geluid. Daarna werd de mix opgestuurd naar Mikey Young in Melbourne (Dick Diver, Kelley Stoltz, Ultimate Painting), die het geluid de uiteindelijke glans gaf. Het album, met de titel Dragon , wordt eind november 2015 uitgebracht door Subroutine Records. De albumhoes is ontworpen door de Amsterdamse kunstenaar Marijn van Kreij en voor de muziekvideo voor het nummer “Rabbits” werkte Van Kreij samen met de in Idaho wonende kunstenaar Sterling Hoch.

Dragon bereikte onder andere op populaire website Kicking the Habit de AAA-status.

Colt Nevada
Met een vleugje nostalgie en een ongetemde rauwheid brengt Colt Nevada alternatieve rock, donker en zwaar maar bovenal gevuld met hoop. Het in reverb druipende Southern-Amerikaanse gevoel is hier en daar te herkennen en wordt gemixt met Britse directe ruigheid. Een gevoel van yesteryear, maar toch helemaal van deze tijd.

Deze rockformatie kent een voorgeschiedenis in de Bollenstreek. De vier man tellende band weet met hun oervette drums, brullende bas, schreeuwende gitaren en rauwe vocalen een stevige sound neer te zetten die live op zijn puurst is.

In de nog korte geschiedenis heeft Colt Nevada in 2011 de halve finale gehaald van de PoprijsHollandRijnland en de Battle of the Bands. Ditzelfde jaar hadden zij de Til Trofee gewonnen, die ze toegang gaf tot de Rob Acda Award 2011 in het Patronaat. In 2012 werden ze rechtstreeks geselecteerd voor de Rob Acda Award, waar ze runner-up (2e) zijn geworden in de voorronde. Tevens zijn ze eerder in 2012 verkozen tot finalist van de Grote Prijs van Zuid-Holland, waar ze op 2 juni de tweede prijs in ontvangst mochten nemen.

 

Deel:

© 2024 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter