+ menu
X

Programma // Open Podium 2016

24
Sep

Open Podium 2016

Muntzak Maly (20h45)
Het drietal Jeroen (gitaar), Anne (zang) en Kjeld (bas) vormt samen Muntzak Maly. De bandnaam grijpt terug op één van de bandleden, long story… Muzikale herkenning is het motto, verwacht dus een aantal classics van bijvoorbeeld Nirvana, Oasis of Stone Temple Pilots. De ideale ingrediënten voor een succesvolle sessie tijdens ons Open Podium!

The Sock (21h15)
Hun goede voornemen in 2010 was het oprichten van een band, dat is ze zeer zeker gelukt. Rick van Dam, Marnix Kauffman en Ruben Glasbergen spelen rock zoals rock bedoeld is. Inspiratiebronnen zijn onder andere Toto, Red Hot Chili Peppers en The Mars Volta. Bands met een uitlopende sound. Laat dat nou net zijn wat deze 3 heren jullie gaan geven!

The Hounds (22h00)
The Hounds is een garage/noise duo uit Leiden. Hun muziek is een combinatie van loops en appellerende vocalen gehamerd aan een gruizende muur van fuzz. In november 2015 zag Tape 2 van The Hounds het licht. Deze tweede cassetteband wordt ook via het label Smikkelbaard digitaal verspreid op iTunes, Spotify en Bandcamp. Voor het artwork werkt het duo ditmaal samen met kunstenaar Bram Schakenbos. Op het moment treedt The Hounds op in huiskamers en podia, om het publiek kennis te laten maken met het nieuwe werk.
“…a really great show actually, …very much like Tom Waits. …you really need to check them out, they’re really cool!” - Richard Foster, Smikkelbaard

Moon Moon Moon (22h45)
In 2014 werd I Want! I Want!, het debuutalbum van Moon Moon Moon in eigen beheer uitgebracht. De jongen achter dit alles, Mark Lohmann, trok vervolgens met zijn live band door het land, terwijl hij tussen de optredens door werkte aan het vervolg. Na optredens op onder meer Incubate (Tilburg) en Le Guess Who? (Utrecht) heeft dit uiteindelijk geresulteerd in Will O’ The Wisp!, een EP die niet te beluisteren valt via Spotify, CD, vinyl of andere traditionele geluidsdragers, maar exclusief te beleven is door het bespelen van een eveneens door Lohmann ontworpen art-game.
Komend jaar zullen er twee releases volgen waarvan materiaal in de komende try outs al te beluisteren valt. Tijdens het Open Podium zullen we dus voor het eerst kennis maken met die nieuwe liedjes.

ScooterRoy and the Hitmachine (23h45)
Giel Borsboom en Kenneth Roy van den Bos vormen samen het duo ScooterRoy and the Hitmachine. Een DJ/gitaar combinatie uit Leiden die verschillende genres in beats combineert met live gitaar en live zang. Hun muziek bestaat uit enkel eigen werk waar vooral op gedanst moet worden. Tijdens het Open Podium zullen ze werk laten horen van hun eerste EP die aan het eind van dit jaar uit gaat komen. Wees voorbereid op een feestje!

Deel:

Informatie

Doelgroep 18+
Datum za 24-09-2016
Zaal open 20:30
Toegang gratis

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter