+ menu
X

Programma // The Aurora Project & Golden Caves & Downriver Dead Men Go

25
Feb

The Aurora Project & Golden Caves & Downriver Dead Men Go

Golden Caves (21h00)
Golden Caves, de nieuwe generatie progressieve rock van Nederlandse bodem. Golden Caves verweeft muzikale en theatrale elementen uit verschillende bronnen en stijlen. Dit alles resulteert in een unieke mix van progressieve en alternatieve elementen. Geïnspireerd door o.a. bands als Porcupine Tree, Steven Wilson en A Perfect Circle, volgt GC haar eigen kompas in het genre. De songs zijn compact, verfijnd en balanceren tussen stevige rock en dromerige sferen. Live heeft de band de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd. In 2014 behaalden zij de finale van de Sena Grote Prijs Rotterdam en wonnen de Band Boost waaruit een optreden volgde op Wantijpop. In 2015 werd ook Paradiso aan de lijst toegevoegd. Dit alles heeft de band een flinke schare fans opgeleverd. En een nominatie voor de Rotterdam Music Awards 2016. Het debuutalbum van Golden Caves wordt uitgebracht op 24 maart 2017.

Downriver Dead Men Go (22h00)
Downriver Dead Men Go (DDMG) is een post-prog band uit Leiden e.o. en begon in 2010 als een spinoff van de alternatieve rockband Caitlin. halverwege 2015 is het debuutalbum Tides in eigen beheer uitgebracht. Het door de pers goed ontvangen album heeft een betoverend, atmosferisch en melancholisch geluid. Begin 2016 heeft DDMG een platendeal gesloten met Freia Music voor de wereldwijde promotie en distributie van Tides. Momenteel tourt DDMG door Nederland om het album te promoten. Tevens wordt er gewerkt aan nieuwe nummers voor hun volgende album die gepland is in de loop van 2017. Live dompelt DDMG je in een warm bad vol van melancholie.

The Aurora Project (23h00)
The Aurora Project werd in 1998 gevormd in Katwijk (Nederland), door een groep muzikanten die elkaar leerden kennen via het spelen van Magic: The Gathering. De groep deelde naast een passie voor het voorgenoemde kaartspel, ook een passie voor progressive rock & sympho, waaronder Rush, Dream Theater, Arena en Pallas - maar ook meer duistere metalbands als 3rd and the Mortal en My Dying Bride. De band schrijft haar muziek tijdens urenlange jamsessies en brengt enkel conceptalbums uit. Na het overlijden van gitarist Marc Vooijs in september 2014, houdt de band een jaar reces. De overgebleven bandleden besluiten met zijn vijven door te gaan en zetten zich tot het schrijven van de sequel op het album Selling The Aggression. Het conceptalbum - getiteld World Of Grey - beschrijft de spanning tussen een gevestigde wereldorde en het volk, waarbij de laatste het onderspit zal delven. Middels afluisterpraktijken en restricties op gebied van media en internet, wordt het volk op slinkse wijze de mond gesnoerd en vrijheid aan banden gelegd. Van democratie is geen sprake meer en een grijze deken van controle en onderdrukking daalt neer over de wereld. Het album is in september 2016 opgenomen door Arno Dreef (Westeinder Studio) en gemastered door Darius van Helfteren (Amsterdam Mastering). De orkestraties op het album zijn gemaakt door Siddhartha Barnhoorn.


 

Deel:

Informatie

Doelgroep 18+
Datum za 25-02-2017
Zaal open 20:30
Toegang voorverkoop: €5,00 (Early Bird), €7,50 (Normal) | aan de zaal: €10,00
Koop kaarten

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter