+ menu
X

Programma // The Brahms & The Yukon Club (bands)

19
Dec

The Brahms & The Yukon Club (bands)

The Brahms
In het jaar voor de release van hun eerste EP ‘Meraki’ speelden The Brahms al in de grootste zalen van Nederland. Zo deden ze de aftershow voor The Kooks in de Heineken Music Hall, waren ze het support voor OK Go in de grote zaal van Paradiso en speelden ze naast andere supportshows voor I Heart Sharks, Fear Of Men en We Were Promised Jetpacks ook al in het Paard van Troje, Patronaat, De Vorstin en Hedon.
 
Op de Herman Brood Academie combineren The Brahms hun vrolijke, zomerse indiepop met melodische texturen en energieke uitbarstingen. Na het winnen van de Utrecht Popprijs in 2014 begon de band met het opnemen van hun eerste EP in samenwerking met Huub Reijnders in de Wisseloord studios. eraki is verschenen op 3 maart 2015.

The Yukon Club
Dit Haarlemse viertal brengt een dansbare mix van synths, gitaren, pulserende drumbeats en sferische stemmen. Meeslepende muziek, op de grens van indie en electro.
 
The Yukon Club houdt de touwtjes graag zelf in handen. Zoveel wordt duidelijk wanneer blijkt dat de band hun eerste single opnam in oma's tot studio omgebouwde bijkeuken, niet te vergeten in nauwe samenwerking met co-producer Jurriaan Sielcken. 'Absence' werd eind deze zomer gelanceerd en zowel in binnen- als buitenland met mooie kritieken ontvangen. 3FM's Roos Reijmer sprak over 'Het nieuwe geluid van morgen'. Alwaar Kicking the Habit inkopte: 'Een veelbelovende start, die ons zo instant wel heel benieuwd maakt naar meer'. Als kers op de taart werd de single uitverkozen tot Hit van de Week bij radiozenders Radio Mortale en IndieXL. Met daarbij ook nog airplay op 3FM en Pinguin Radio, kunnen we dus wel spreken over een uit de hand gelopen eerste kennismaking.
 
Dat deze eerste single een prominente plek verdient op zo'n mooie lengtespeler, kunnen wij natuurlijk wel onderstrepen. The Yukon Club heeft daarom aangekondigd het vooralsnog titelloze album eind 2015 te willen releasen. Tot die tijd zul je het moeten doen met 'Absence'... maar wij zijn er klaar voor!

Deel:

Informatie

Doelgroep 18+
Datum za 19-12-2015
Zaal open 21.00
Toegang voorverkoop €5,00 (exclusief servicekosten) aan de zaal €10,00
Koop kaarten

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter