+ menu
X

Programma // The Glücks [BE] & Lilith

11
Mrt

The Glücks [BE] & Lilith

The Glücks [BE]
The Glücks zijn het wilde Bonny & Clyde garagepunk duo uit Oostende (België) die meer vonken ontketent dan een slijpschijf. Hun energieke liveshows zijn een orgie tussen The Cramps, The Stooges en Thee Oh Sees die ervoor zorgen dat je botten uit je lijf breken. Tina mept op de drums en Alek bulkt op zijn gitaar, beiden roepend, smachtend naar elkaar. Na twee EP’s en een nieuwe 7“ single (CuCuCu Cool), kwam de release van hun eerste full album in september 2016.

Lilith
Vorig jaar begon all-girlband Lilith aan haar opmars en is nu niet meer te stoppen. In deze korte tijd betraden de drie vrouwen het podium van de Melkweg, P60 en het Patronaatcafé. Hun eerste EP ‘Sell Out’ presenteerden ze deze zomer in Gebr. De Nobel in Leiden. Mede dankzij een mooie vooraankondiging in het Leidsch Dagblad speelden ze daar voor een stampvolle zaal. Lilith maakt vuige grungerock, maar schuwt niet voor een goede popformule. Gelijk het voorbeeld dat de Riot grrrls van de jaren 90 voor ze zijn, storten deze vrouwen zich in de mannelijk gedomineerde rockmuziekwereld. Ook P.J. Harvey, Patti Smith en Brody Dalle staan op een voetstuk in hun ondergrondse oefenruimte.
Gitarist en zangeres Maaike van der Voort is dit jaar met haar opleiding aan het Herman Brood College begonnen, maar dat haar leven om muziek draait hadden haar buren al langer door. Tessa Koelewijn wilde in een ver verleden muziekrecensent worden. Een aantal carrièreswitches later – brandweer, piloot of patholoog anatoom is het allemaal niet geworden – zit die basgitaar haar als gegoten.

 

Deel:

Informatie

Doelgroep 18+
Datum za 11-03-2017
Zaal open 21:00
Toegang voorverkoop: €5,00 (Early Bird), €7,50 (Normal) | aan de zaal: €10,00
Koop kaarten

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter