+ menu
X

Programma // The T.S. Eliot Appreciation Society (gratis)

09
Dec

The T.S. Eliot Appreciation Society (gratis)

The T.S. Eliot Appreciation Society is de alias van Tom Gerritsen, muzikant en songwriter uit Utrecht. Tom ging werken in verschillende boekhandels en verdiepte zich daardoor in de wereld van verhalen. Toen een klant eens hoorde dat hij ook muziek maakte, werd hij uitgenodigd om eens wat nummers op te komen nemen in een studio. Deze titelloze EP werd direct opgepikt door diverse programmeurs, waarna optredens door het hele land volgden. Na een eerste korte tour in Duitsland volgde in oktober 2013 het debuutalbum A New History (V2 Records). Recensies in dagbladen, tijdschriften en op muziekblogs waren lovend. Oor sprak over een ‘sterk debuut’, terwijl invloedrijk indie-blog The Daily Indie schreef dat de plaat ‘nu al een tijdloze kwaliteit’ bezat. Ook de kwaliteit van de teksten werd opgemerkt in de media, waar bijvoorbeeld het Nederlands Dagblad schreef over ‘zeer bijzonder, pakkende teksten die weerbarstig zijn.’ Op basis van die aandacht toerde The T.S. Eliot Appreciation Society meerdere maanden door Nederland en werden er zeven shows gegeven op Eurosonic/Noorderslag. Grotere internationale tours volgden, zowel alleen als met Groninger folk-rockers Town of Saints.

In oktober 2016 wordt het tweede album Turn It Golden! uitgebracht. Er is hier weinig over van het spaarzame en rauwe geluid van het eerdere werk. Waar het eerste album ferm gegrondvest was in de Amerikaanse folk traditie, geven de nieuwe nummers een meer caleidoscopisch beeld, niet gebonden aan slechts één muziekstroming. Het album is hierdoor bijzonder gevarieerd, terwijl tegelijkertijd ieder nummer onmiskenbaar een nummer van The T.S. Eliot Appreciation Society is: van de John Fahey-achtige instrumentale folk van ‘Anne’s Lullaby’, via de rammelige pop van ‘The Fall’ tot de bijna hypnotische krautfolk van ‘The Grand Tour’. In de bij vlagen hallucinerende teksten worden verhalen verteld over mensen die zoeken naar betekenis in chaotische tijden.

Op 9 december 2016, nagenoeg een jaar na zijn vorige optreden in De Schuit, keert Tom dus terug naar Katwijk om ons te verblijden met dat nieuwe album. En dit keer speelt hij niet alleen.

 

Deel:

Informatie

Doelgroep 18+
Datum vr 09-12-2016
Zaal open 21:00
Toegang gratis

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter