+ menu
X

Programma // Tom McRae [UK] & Matt Winson

16
Sep

Tom McRae [UK] & Matt Winson

Tom McRae
De Britse singer-songwriter Tom McRae komt in september voor een viertal concerten naar Nederland. Deze shows, de eersten sinds 2013, vallen samen met het verschijnen van zijn nieuwe studioalbum dat in diezelfde maand wordt verwacht. De man is gezegend met een prachtige, meeslepende stem. En met zijn doortastende, gevoelige en poëtische teksten weet hij de luisteraar tot in de ziel te raken.
In 2000 laat de songsmid voor het eerst van zich horen. Dat doet hij met zijn naar zichzelf vernoemde debuut, dat meteen kan rekenen op zeer goede reacties. De vakpers vergelijkt hem zelfs met grootheden als Bob Dylan en Nick Drake. Ook wordt hij genomineerd voor de Mercury Prize, een Q Magazine Award en BRIT Award. Dit alles blijkt de opmaat te zijn voor een indrukwekkend oeuvre dat inmiddels bestaat uit zeven albums.
Na 4 jaar komt McRae eindelijk weer terug naar Nederland waar zijn sfeervolle, energieke en warme optredens al eerder te zien waren o.a. in de Melkweg, De Oosterpoort en Caprera. Ook speelde hij ooit op Lowlands, Pinkpop, Crossing Border en het Belgische Rock Werchter.

Matt Winson
De Nederlands/Letse band Matt Winson maakt eigenzinnige, catchy folkliedjes die doen denken aan de muziek van Patrick Watson, Bon Iver en Fleet Foxes. De meerstemmige zang wordt begeleid door een diverse mix van instrumenten, waaronder banjo, trompet en mandoline. Het viertal debuteerde in 2015 met de EP Glowing Eyes, waarna een internationale tour volgde en een akoestische sessie al eerder in De Schuit. Begin 2016 tekende de band een platencontract bij V2 Records (o.a. Mumford & Sons en Blaudzun) en werd het debuutalbum Woodfalls opgenomen in de legendarische Wisseloord Studios in Hilversum. Het album verscheen in het voorjaar van 2017, gevolgd door een uitgebreide Nederlandse clubtour. Het concert in Gebr. De Nobel (Leiden) was binnen no-time uitverkocht!

 

 

Deel:

Informatie

Doelgroep 18+
Datum za 16-09-2017
Zaal open 20:30
Toegang voorverkoop: €10,00 | aan de zaal: €15,00
Koop kaarten

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter