+ menu
X

Programma // Yuko Yuko & Icky Pack (bands)

20
Feb

Yuko Yuko & Icky Pack (bands)

Yuko Yuko
Yuko Yuko is het Nederlandse psychpop soloproject van Elias Elgersma. De jonge Fries is amper twintig en heeft nu al een brede catalogus aan liedjes, gemaakt op taperecorders van voor zijn tijd.

In 2012 werden Yuko Yuko's nummers opgepikt door Mexicaanse bloggers. Nog voordat maar iemand in Nederland wist wie hij was, bracht hij daar twee EP's uit op Badpop en RVRB Music. Inmiddels is ook Nederland vertrouwd met Elgersma en zijn de EP's Cultlove (2014) en Babes (2014) en I <$ U (2014) goed ontvangen door zowel media als publiek.

In 2014 speelde Yuko Yuko overal in het land met de Popronde en supportte de band driemaal Thomas Azier bij zijn Nederlandse clubshows. Na de zegetocht op Noorderslag en een uitgebreide Franse tour in het voorjaar van 2015, volgde met Sunny Jane een nieuwe online hit. In de zomer van 2015 speelde Yuko Yuko festivals in heel Europa en nu is er de nieuwe single I’m Too Cool, van het in februari 2016 te verschijnen debuutalbum More Than A Facebook Friend. Oefen dus deze winter op je sexy dansmoves, want Yuko Yuko komt in het voorjaar naar de Nederlandse clubs en dus ook in De Schuit!

Icky Pack
Sleazy, Sexy, Lo-Fi & Loud; de hoofdingrediënten voor de sound van Icky Pack. Het duo maakt dreigende garagerock, aangedreven door pompende De Staat-achtige ritmes. Icky Pack kietelt je oorschelp meedogenloos wanneer ze je brein binnen druipt. Een ietsje raar en een beetje vies, maar stiekem wel erg lekker.

De band was dit najaar te zien op meer dan 20 plekken tijdens de Popronde. In maart 2016 brengt dit Leeuwarder geboefte een nieuwe EP uit.

 

 

Deel:

Informatie

Doelgroep 18+
Datum za 20-02-2016
Zaal open 21:00
Toegang voorverkoop €5,00 (exclusief servicekosten), aan de zaal €10,00
Koop kaarten

Meer activiteiten

17 Apr

De Likt & Disco Rebels [UITVERKOCHT]

29 Mei

De Kraaien & Disco Rebels

12 Jun

Schuit's Up

Alle programma's »
© 2021 JVC de Schuit • Webontwikkeling: 2nd Chapter